Onze coaches

Erwin Scheltjens

Erwin Scheltjens is sinds vijf jaar directeur van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Lier. Daarnaast is hij ook actief als dirigent.

Vanuit zijn expertise met het leiden van zowel orkesten als een divers lerarenteam in een artistieke en creatieve omgeving biedt hij je een ander perspectief op schoolleiderschap.
Uitdagende vragen en onverwachte invalshoeken helpen je om een klare kijk te ontwikkelen op je functioneren als leidinggevende in het onderwijs.

 

Siep van der MeerMijn naam is Siep van der Meer. Ik heb ruim dertig jaar ervaring als directeur basisonderwijs in het Nederlandse en Vlaamse onderwijssysteem.
Door jarenlange praktijkervaring en gerichte scholing op gebied van coaching is mijn opvatting dat wanneer je iets wilt veranderen dit altijd begint bij jezelf. Dit betekent voor jezelf helder hebben wat je wilt, wat je kunt, maar ook wat je minder kunt. Daarom is het zinvol met iemand in gesprek te gaan die je een spiegel kan voorhouden. Iemand die door het stellen van de juiste vragen je helpt om zaken duidelijk te krijgen. Je zult ervaren dat jezelf onbewust al heel wat antwoorden hebt op je professionele vragen.

 

Joël Boussemaere

Joël was van 1991 tot 2009 directeur van een gemeentelijke basisschool(195 leerlingen). Van 2003 tot 2014 was hij directeur coördinatie van een Scholengemeenschap van een 1300 leerlingen.
Gedurende acht jaar was hij plaatsvervangend lid van de Algemene Vergadering van de VLOR en voorzitter van het Regionaal Directeuren-platform OVSG van West-Vlaanderen.
Hij volgde een opleiding tot coach bij Ruud de Sain van AVS, onze Nederlandse zusterorganisatie.
Joël Boussemaere: "Coaching is voor mij een persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie.  Coaching is de motivatie vinden om een proces op gang te brengen om te veranderen, om bij te sturen, oplossingen vinden om opnieuw met volle moed zijn job uit te oefenen." 

Marie-Jeanne Baelmans

Marie-Jeanne was van 1993 tot 2003 directeur van een kleine tot middelgrote basisschool (270 leerlingen).  Van 2003 tot 2011 was ze directeur coördinatie van een scholengemeenschap van een 1500 leerlingen.
Ze volgde een opleiding tot coach bij Ruud de Sain van AVS, onze Nederlandse zusterorganisatie.
Marie-Jeanne Baelmans: “Wat voor mij belangrijk is bij het coachen, ben jij zelf.  In het intakegesprek proberen we samen de weg uit te stippelen die je wil gaan.  Dat kan gaan van het oplossen van problemen over het gewoon samen nadenken over jouw functioneren tot het zoeken naar nieuwe uitdagingen.  Ik blijf naast je tot je bent waar je wil zijn.”